Lieve roodkapjes en VKS’ers,
We hebben er even op moeten wachten, maar de beslissing is eindelijk gevallen: WIJ MOGEN OP KAMP VERTREKKEN!! 200 keer hoera, hier zijn we heel erg blij mee!
Uiteraard komen er meteen enkele vragen naar boven, want aangezien wij met een pak meer dan 50 meisjes zijn, zullen er veel zaken helemaal anders verlopen dan we gewoon zijn. De leidsters zijn meteen in gang geschoten en werkten in grote lijnen een corona-proof kamp uit. Wij zullen de roodkappen en vks’ers in onderlinge bubbels van maximaal 50 personen verdelen, die niet met elkaar in contact komen op het kampterrein. Zo maken we het mogelijk om allemaal samen op kamp te gaan volgens alle maatregelen en richtlijnen.
De belangrijkste zaken zijn:
– Het kamp zal voor de kinderen van start gaan op 1 augustus en dus 1 dag later dan normaal zodat de leiding alles goed kan voorbereiden op het kampterrein.
– We zullen vragen aan de ouders om de kinderen naar het kampterrein te brengen. Hiervoor zullen we met een drop-and-go systeem werken. Dit zal per bubbel op andere uren gebeuren, met uitzondering van zussen die wel samen mogen toekomen.
– VKS’ers zullen niet met de fiets op kamp gaan en worden ook naar het kampterrein gebracht. Gedurende het kamp zal er geen fiets nodig zijn dus deze kunnen jullie thuis laten.
– Kindjes die ziek zijn geweest voor het kamp (Corona-symptomen) mogen helaas niet mee. Hiervoor tellen we 5 dagen voor het kamp terug.
– Eigen sanitair, eet- en slaapplaats worden per bubbel voorzien.
– Speelmateriaal, EHBO,… per bubbel. Wat wordt doorgegeven wordt helemaal ontsmet.
– De leiding onderling houdt zich aan de social-distancing maatregelen (mondmasker, ontsmetten, handgel,…) en blijft zo veel mogelijk binnen eigen bubbel.
– Elk gastje zal gevraagd worden een eigen mondmasker mee te nemen op kamp.
– Er zullen geen externe activiteiten plaatsvinden zoals zwemmen of speeltuin. Er is gelukkig wel een speelbos aan ons terrein!
– De roodkappen zullen niet op dagtocht gaan en er zal voor de oudste groepen geen meerdaagse plaatsvinden.
– Zussen hoeven niet in dezelfde bubbel te zitten
– Na het kamp is het niet nodig om in quarantaine te worden geplaatst, tenzij je symptomen zou vertonen.
– Het naar huis terugkeren zal ook lichtjes anders verlopen. We zullen met de bus huiswaarts keren en de groepen zullen per bubbel een bus delen. De bussen zullen per bubbel op een andere locatie in Buggenhout toekomen.
Uiteraard komt hier nog veel meer bij kijken zoals: Wat met de formatie en kampdans? Wat met het kampvuur? Hoe zal het vertrek en de aankomst dan in detail verlopen? En nog zo veel meer. De leidsters doen hun uiterste best om voor alles een veilige oplossing te vinden zodat ons kamp volledig volgens de richtlijnen kan verlopen, maar toch zo veel als mogelijk behouden blijft. Dit vraagt natuurlijk enige planning en regeling. Daarom willen we jullie vragen om ons de tijd te geven om dit helemaal tot in de puntjes uit te werken. Zodra wij alles op een rijtje hebben gezet zullen jullie alle nodige info krijgen via het kampkabukken eind juni. We zijn er zeker van dat het ons zal lukken om de veiligheid op kamp te garanderen in overleg met KSA nationaal, de kookploeg en de kampbaas.
Een duidelijk protocol en draaiboek waar wij ons op gebaseerd hebben kan je terugvinden op de website van KSA Nationaal: http://www.ksa.be/corona. Meer info zal dus snel nog volgen. Moesten er prangende vragen zijn kan je steeds bij de hoofdleiding Kathleen en Kato terecht: hoofdleidingksaroodkapjes@gmail.com.
Dit wil dus ook zeggen dat onze inschrijvingen definitief van start kunnen gaan. Wanneer uw dochter mee zal gaan op kamp vragen we om het voorschot van 25 euro over te schrijven naar het rekeningnummer BE75 7360 1812 8051 met als vermelding ‘NAAM_GROEP_VOORSCHOT’ vóór dinsdag 30 juni.
Bedankt voor het begrip, geduld en vertrouwen in ons als KSA en leidingsploeg. We hopen dat we er samen een geweldig kamp van kunnen maken, ondanks de grote aanpassingen? We kijken er alvast vol goede moed en goesting naar uit!
Vele groetjes,
De leiding